Veelgestelde vragen

Wat is LesTV?
LesTV is een educatieve internetportal voor het voortgezet onderwijs. LesTV biedt duizenden educatieve clips voor verschillende vakgebieden. De educlips zijn door een vakkundige redactie samengesteld en afgestemd op de leerdoelen van uw methode. Meer informatie vindt u hier.

Vanaf wanneer is LesTV beschikbaar?
LesTV is vanaf 1 september 2011 beschikbaar.

Welke vakgebieden komen voor op LesTV?
LesTV is gericht op de vakgebieden aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Binnenkort verschijnen er ook video’s online voor economie, natuurkunde en meerdere talen.

Wat kost een abonnement op LesTV?
De licentiekosten voor LesTV bedragen € 375,- ex btw per schooljaar per vaksectie. Daarnaast betaalt u eenmalig aansluitkosten van € 24,50 ex btw per vaksectie. Een abonnement afsluiten voor een of meerdere secties binnen uw school doet u hier.

Kan ik LesTV ook thuis bekijken?
Ja, u kunt LesTV thuis bekijken en gebruiken voor uw lesvoorbereiding. Met uw e-mailadres en wachtwoord kunt u thuis inloggen.

De video’s spelen niet, wat is er mis?
Zorg ervoor dat Flash is geïnstalleerd. De recente updates voor Flash zijn verkrijgbaar via deze website. Indien u met Mozilla Firefox werkt, zorg dan voor de juiste plug-ins. Deze zijn hier te downloaden.

Waarom stopt mijn video af en toe met spelen?
De verbinding met het internet kan de oorzaak zijn. Voor het bekijken van de videoclips heeft u minimaal een verbinding van 256kb nodig. Snellere verbindingen hebben een beter resultaat.

Wat zijn de minimale eisen voor het bekijken van de video’s?
Intel Pentium III, 256 MB ram, 32MB video kaart, geluidskaart en een internet verbinding vanaf 256kb.

Ik hoor geen audio, wat nu?
Zorg ervoor dat de volumeregelingen op de computer goed staan. Kijk in uw videoplayer of de volumeregeling openstaat. Controleer ook of de speakers goed zijn aangesloten.

Kan ik de clips van LesTV opslaan?
Nee, het is niet mogelijk de clips op te slaan. U kunt wel op uw persoonlijke pagina een samenstelling maken van video’s die u wilt gebruiken.

Onze school heeft een abonnement op LesTV, maar we hebben nog geen inlogcode ontvangen. Wat nu?
Neem contact op met LesTV door het contactformulier in te vullen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor LesTV?
Kijk bij Over LesTV of  Aanmelden.

Ik heb een andere vraag.
Neem contact op met LesTV door het contactformulier in te vullen.