Over LesTV

LesTV: uw vak in beeld

Met passie voor uw vak wilt u leerlingen inspireren en motiveren. In de huidige multimediale samenleving, waarin jongeren hun weg uitstekend weten te vinden, is het gebruik van bewegend beeld daarbij essentieel. Videobeelden hebben de kracht om inhoudelijk ingewikkelde onderwerpen op vlotte en educatieve wijze visueel te vertalen. Bovendien bieden educlips een aangename afwisseling tussen tekst en beeld. Ondanks alle afleidingen die op de loer liggen, blijven leerlingen beter bij de les.

Hoge kwaliteit
LesTV is een overzichtelijke internetportal met duizenden educatieve clips voor verschillende vakgebieden. De educlips zijn door een vakkundige redactie uiterst zorgvuldig samengesteld en afgestemd op de leerdoelen van uw methode. De beelden spreken voor zich: met de BBC als partner en bron van het beeldmateriaal is de kwaliteit hoog. De Nederlandse voice-over licht het beeld toe en verduidelijkt de begrippen die de leerlingen moeten leren.

Video’s en clips
LesTV maakt onderscheid tussen video’s en clips. De video’s duren twee tot drie minuten en gaan dieper in op de lesstof. Bij elke video horen enkele clips: fragmenten van tien seconden om details nog eens extra te belichten. Voorbeeld? Bij een aardrijkskundeles over aardbevingen vindt u video’s van bewegende aardplaten, de verwoestende kracht en de sociale impact op een gemeenschap. De bijbehorende clips tonen lavastromen en ingestorte huizen.

Hoe te gebruiken?
Via het digitale schoolbord of een beamer kan LesTV klassikaal worden gebruikt. Ook kunnen leerlingen in groepjes of individueel via pc’s werken. Op uw persoonlijke LesTV-pagina kunt u een samenstelling maken van video’s en clips die u in de les wilt gebruiken. Tijdens de lesvoorbereiding kunt u die zowel via de zoekfunctie als via een overzicht van methoden en hoofdstukken vinden.

LesTV is beschikbaar voor de onderbouw van alle leerstromen: vwo, havo en vmbo, voor de vakken aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, economie, natuurkunde en mens en maatschappij. Op korte termijn wordt dit uitgebreid met verschillende talen. LesTV helpt de lesstof inzichtelijker te maken en maakt de les boeiender.